Een warm geheel in Hendrik Ido Ambacht

Deze familie kocht een bestaande woning. De meeste zaken in dit huis waren prachtig, echter gezien de grote ruimte was het niet eenvoudig om een zithoek te creëren die verband had met elkaar.

HET VLOERKLEED VERBINDT

Het bestaande tv-meubel (linker deel) werd uitgebreid met hetzelfde systeem, zodat er een mooie breedte ontstond voor de hele zithoek. Een hele belangrijke rol hierin heeft ook het kleed van Millenerpoort. De kleuren en maat van het kleed brengen de hele ruimte en de kleuren bij elkaar. 

In de stof van de zitgroep zit een vleug groen, die door de wand versterkt wordt. Het groen geeft ook een mooie verbinding met de tuin die zich achter de grote pui bevindt. In samenwerking met Ooms warmtewereld werd er een mooie houtkachel van Harrie Leenders geplaatst die zo een warm hart binnen de zithoek creëert 

De kast biedt enerzijds bergruimte, maar is anderzijds -vanaf de eethoek gezien- mooi transparant. Hierdoor ontstaat er een meubel dat groot genoeg is om uit te komen op deze wand, zonder dat het kolossaal wordt.

STOERE MAAR OOK STRAKKE MATERIALEN

De leren kussens in de bank en de prachtige Hidde fauteuil van Label zorgen met het cognackleurige leer van de Yak buffel voor een warme touch in het geheel. Een mooie combinatie van stoere, maar ook strakke materialen.

Zowel de eethoek als de salontafelset zijn voorzien van een keramiek blad, waardoor het heel praktisch is met de kinderen.Mooi detail is dat de kleur van het blad op de hoeken doorloopt in het blad en de poten, waardoor je geen overgang kunt zien tussen de onderdelen.