Interieur Rotterdamse loft

De uit 1922 stammende San Francisco loodsen tegenover hotel New York hebben tegenwoordig woonbestemming onder de naam 'Fenix loodsen'. Bij één van de door Interieur Paauwe ingerichte lofts kijken we binnen.

De loft werd casco opgeleverd en heeft derhalve geen gewone deuren, maar industriële schuifdeuren. De warm ogende pvc-vloer met houtdecor, gelegd in visgraatmotief, loopt door en biedt een mooi contrast met het industriële karakter van de loft.

Het betonnen plafond is ook overal zichtbaar en doordat er ruimte is vrijgehouden tussen de bovenkant van de linnenkast en het plafond, zijn de slaapkamer en de badkamer met elkaar verbonden. Opvallend detail in de slaapkamer is de Wireflow-verlichting waarbij de dunne, zwarte draden over het plafond en de muur lopen en bijdragen aan de industriële uitstraling. Anderzijds is de luxe wandbekleding van kurk heerlijk zacht en warm.

In de woonkamer vinden we strakke meubelen in diverse grijstinten. De stoffen, kussens en lampen zorgen voor warmte en gezelligheid. Het contrast tussen strak en rond design en tussen koele en heel warme kleuren maakt alles comfortabel, leefbaar en spannend.

Een uitgebreide reportage van deze loft is gepubliceerd in Excellent Magazine nr. 2 van 2020.