Italianen zijn verleiders !

Italianen zijn verleiders! Vraag het als eerste maar aan de vrouwen om je heen, en als het niet om eten gaat (pasta al tartufo), dan kan iedereen wel meepraten over hun schoenen, kleding fietsen en alles waar het hebberige bij ons naar boven komt.

En al konden de Italiaanse meesters er al aardig wat van, volgens mij loopt er nog menig nazaat van Leonardo da Vinci rond daar.

Zo’n maandje na de meubelbeurs in Milaan  (dé beurs waar aankleding voor inkopers uit de hele wereld verbluffend is) presenteren ze hun nieuwe catalogi. En het zouden geen Italianen zijn als ze niet een blik fotografen hadden opengetrokken die zelfs van een droog kaakje het lekkerste koekje in de wereld kunnen maken.

Ik blijf het een feest vinden als deze boeken binnen komen. Of het nou houtwerk van Riva is (inderdaad, net als die bootjes zo mooi), verlichting van Foscarini of interieurs van Poliform,  al de creativiteit komt naar boven.

Nog afgezien van de zonnige foto’s en de verhuisplannen die je direct bekruipen als je de omgeving ziet, krijg je in ieder geval de kriebels om een interieur eens lekker aan te pakken. We willen jullie deze foto’s dan ook niet onthouden en hopen dat iedereen snel besmet raakt om dit  in het echt te zien en te voelen. Hier hebben we in ieder geval weer genoeg inspiratie opgesnoven voor de hele zomer.

Te beginnen met een italiaans ijsje...

 


steven
12-06-2015