Warmte, comfort en luxe bepalen het sfeerbeeld op de meubelbeurs in Keulen

Begin januari verzamelt de woon- en designwereld zich op de internationale meubelbeurs IMM in Keulen. Alle toonaangevende leveranciers tonen daar hun visie op de woonwereld van morgen. Elk jaar gaan wij vanuit Interieur Paauwe met een delegatie naar deze beurs om in te kopen en om inspiratie op te doen. Via dit blog wil ik de opvallendste trends delen.

Warme kleuren

In de woonkamer gaan warme en zachte kleuren in combinatie met natureltinten het kleurbeeld bepalen. Daarnaast zie je ook veel mosterd, geel koper, brons en goud.
 

Comfort

Het gebruik van meubelen in de woonkamer verandert, vaak wordt er na het eten nog even gewerkt op de laptop, kinderen kijken een filmpje op een tablet terwijl een ander tv kijkt. Meubels die zich aanpassen aan de gebruiksfunctie door verstelbare elementen zie je bij alle grote designmerken.
 

Exclusieve materialen

Qua bekleding zien we vele exclusieve leersoorten. Dik en soepel leer, soms onbewerkt voor natuurlijke zachtheid. Nekleer voor een ongekende stoere look, maar toch heerlijk soepel. Als stoffering zien we luxe en zware stoffen zoals velours eventueel met een glans er over. Hierin zien we veel zwart, wit en grijs, maar ook de groen en blauwtinten komen veel terug.
Eten doen we aan een tafel met een dik massief houten blad of juist met een blad van natuursteen of keramiek. Qua houtsoort zie je eiken in onbewerkte vorm terug. En voor wie iets bijzonders wenst: gebrand eiken!
 

Seventies

De new vintage look doet sterk denken aan de seventies. Kleurrijk behang met inspirerende patronen a la Escher, kleden met een design van weleer en banken gestoffeerd met jeansstof.
 

Slanke en zwevende meubels

De wandmeubels krijgen slanke pootjes of zweven aan de muur. De slanke onderstellen zie je ook terug bij tafels, stoelen en fauteuils.
 

Het meerdaagse beursbezoek was weer erg inspirerend. We hebben vele mooie dingen gezien en ingekocht. Komt u ze binnenkort bij ons in de showroom bekijken?


Johan Paauwe
22-01-2016