Interieurtrends voor het najaar

Het najaar is voor veel mensen het moment om het interieur te veranderen. Maar hoe doe je dat? Hoe kom je aan inspiratie en wat zijn eigenlijk de woontrends voor 2017? Wij zetten voor u de laatste trends op een rijtje:

Warme kleuren

De zachte en liefelijke kleuren in huis maken plaats voor diepere en warme kleuren, zoals bruin en terracotta. Een warmere sfeer betekent ook meer donkere kleuren, in plaats van het lichte kleurenpalet dat we nu nog veel zien. Donkergroen, donkerblauw en grijsblauw gaan we veel zien alsmede warme kleuren bruin, terracotta en donker/warm rood. 

Bewust groen

Bij die warmere trend past ook groen. Ga dus voor veel planten in huis, maar ook voor maatschappelijk bewuste producten. Het aanbod duurzamer gemaakte meubelen, vloeren en accessoires wordt steeds groter.

Niet alleen de kleuren worden warmer, maar ook de materialen. Messing, brons en gekleurd natuursteen gaan een steeds grotere rol spelen in ons interieur. Rijke materialen, met een luxe en warme uitstraling.

Luxe met glans

Gekleurd natuursteen hoeft niet echt te zijn; een voorbeeld hiervan is het zwart/goudkleurige marmer behang van Piet Hein Eek, dat nauwelijks van echt te onderscheiden is. Helemaal hip is om dit behang in een tegelpatroon van grote tegels te kiezen.

Grote tegels en glimmend behang zien we ook terug in de Avantgarde collectie van Chivasso. De collectie verwijst naar de jaren '20 uit de vorige eeuw, het tijdperk van de Avantgarde, ofwel de vooruitgang. Daarbij horen luxe stoffen, glanzend en van zware kwaliteit en veelal voorzien van grafische prints. Die prints zien we terug in bekleding, gordijnen en zeker ook bij de vloerkleden die we ook in allerlei vormen zien.

In onze stijlkamers ziet u al deze trends terug. U bent van harte welkom. Komt in de Oktober Woonmaand, dan hebben wij voor u leuke acties. Graat tot ziens!


steven
06-10-2016