Onze grootste metamorfose

Bij Interieur Paauwe zijn we gewend aan het verzorgen van metamorfoses. De ene keer is het een woonkamer, de andere keer een vakantiewoning en dan weer een kantoor. Wij draaien daar onze hand niet voor om en meestal klaren we de klus binnen afzienbare tijd.

Eerste plannen

Zo anders ging het bij de metamorfose van onze eigen showroom. Het idee om de showroom aan te pakken ontstond al in 2010. Vanwege externe omstandigheden, zoals de economische crisis, leveranciers die verdwenen en het veranderende consumentengedrag, hebben wij als Zeeuws familiebedrijf eerst ‘de kat uit de boom gekeken’. Echter de plannen bleven borrelen en voorzichtig zijn wij gaan schetsen.

Zestig jaar vieren met een verbouwing

De schetsen werden concreter, verdwenen dan weer een poosje in de ijskast, werden er weer uitgehaald en aangepast. In 2015, 60 jaar na oprichting, hebben we de knoop doorgehakt: een grootscheepse verbouwing!

Mega moodboard

Op de definitieve tekening waren naast een groot lab voor de stalen, maar liefst 34 studio’s ingetekend. Studio’s waarvan wij stijlkamers wilden maken, elke met een eigen unieke stijl. Werk aan de winkel dus!  Wij zijn begonnen met het verzamelen van alle stijlen die we voor onze winkel geschikt achtten. Daaruit hebben we selecties gemaakt en die als een soort moodboard over de winkel gelegd. 

“Er is altijd een stijlkamer die bij uw smaak aansluit. Classic, modern, retro, glossy of industrieel.”

Unieke in sfeer en stijl

Nu de stijlen waren bepaald, was het tjid om te kijken naar onze bestaande en benodigde collectie. Wat gaan we kopen en wat komt waar? We lieten ons inspireren op internationale beurzen en wisten de hand te leggen op bijzondere items die goed in één van de stijlkamers zouden passen. Voor ons stond vast dat in de stijlkamers niet de merken, maar de sfeer bepalend zouden worden. Op inkoop bleek dat sommige fabrikanten hier erg aan moesten wennen en dat we hier blijkbaar uniek mee zijn.

Realisering van een bijzondere woonwereld

Terwijl wij druk waren met onze  moodboards eninkoop, hebben de bouwvakkers de wanden en plafonds verwijderd zodat er één grote ruimte ontstond. Vervolgens zijn de 34 stijlkamers gemaakt, elk met een eigen vloer, wandbekleding en stijlelementen. Zo is de stijlkamer ‘Zeeuwse Schuur’ voorzien van authentieke houten balken en de ‘Bibliotheekkamer’ kreeg een houten vloer in visgraatpatroon en een oude landkaart als behang.

Mix ’n match als op Pinterest

Alle 34 stijlkamers zijn nu compleet ingericht en gestyled. Stijlen zijn door elkaar gemixt, net zoals consumenten dat zelf doen. Eigenlijk zoals zij hun Pinterest borden samenstellen om deze vervolgens mee te nemen naar de winkel.

U bent van harte welkom in onze nieuwe wereld, met of zonder Pinterest borden.


jeanine
24-03-2016