Het buitenseizoen is geopend!

Het voorjaar is nu echt begonnen, tijd dus om in de tuin door te brengen. Buiten eten, relaxed van de zon genieten of in de avond lang natafelen onder de veranda bij een warm vuur. Wat zijn de trends deze zomer?

Binnen wordt buiten en buiten wordt binnen

Het verschil tussen binnen- en buitenmeubilair vervaagt. Buiten wordt een verlengstuk van binnen. De stijl en kleuren van binnen worden doorgevoerd naar buiten. In buitenmeubelen vinden we dus ook de industriële, landelijke, retro of vintage stijlen terug, om er maar een paar te noemen.

Natural outdoor living

Dit jaar gaan we steeds meer natuurlijke materialen terugvinden in de tuin. Denk hierbij aan loungesets van hout of dining sets uitgevoerd in rotan. De strakke bestrating verliest terrein en maakt plaats voor groene beplanting en verweerde materialen. De tuin wordt de groene oase waar we ons even kunnen terugtrekken na een lange werkdag.

Low dining

Aansluitend op de natuurlijke tuin trend is de luxury-Ibiza-stijl ook helemaal van nu. Ook hier wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, maar deze worden wel gecombineerd met strakkere vormen. Daarbij hoort ook ‘low dining’. Met lage tuinmeubelen in je tuin creëer je een plek waar jij samen met vrienden of familie heerlijk kunt loungen of eten.

Wij hopen op een lange mooie zomer!

Zoals hierboven al genoemd, binnen wordt buiten. Daar hoort ook het koken bij. We gaan steeds meer buiten koken en niet alleen zwartgeblakerde worstjes. We gaan dit jaar ook roken, stomen en braden. Nuttige accessoires als kleden, verlichting en bijzondere verwarming zorgen ervoor dat het lang aangenaam blijft.

Bent u op zoek naar inspiratie, komt u dan gerust langs in Zonnemaire.


steven
26-05-2016