Inspirerende hoogtepunten van de IMM Keulen

Traditiegetrouw hebben wij de tweede week van januari weer de IMM (internationale möbelmesse) in Keulen bezocht. Op deze internationale meubelbeurs presenteren alle meubelfabrikanten van naam een faam hun nieuwe producten.

De eerste dagen gebruiken wij altijd om sfeer te proeven en te ontdekken welke kant onze branche zicht gaat bewegen. De daaropvolgende dagen gebruiken we om echt inkopen te doen. Onderstaand een opsomming van hetgeen ons is opgevallen:
 

VEEL nieuwe KLEURen

Duidelijk te zien is dat we zijn afgestapt van wit en zwart en dat er ruimte is voor lekker veel kleurgebruik en optimisme. Zo zien we veel blauw, groen en oker, maar ook aardtinten en koraalrood zagen we regelmatig. Dé kleur bij Team7 is mauve.


Team7 - meubel in kleur mauve en moka eiken.

De kleur van metalen elementen en accessoires is eveneens warm; zo zien we veel goudkleurige accessoires, koper komt ook terug o.a. in ons behang en onderstellen zijn vaak pistoolzwart.
 

Warme materialen

Net als de kleuren zijn ook de materialen warm te noemen. Zo zien we veel velours en velvet en natuurlijk zacht leder. Een goed voorbeeld van een fauteuil die in nubuck leder goed tot zijn recht komt is de Woody van Gelderland.  Combinaties van materialen zien we ook vaak, bijvoorbeeld lederen stoelen gecombineerd met stoffen zittingen. Hout blijft onverminderd populair. Team7 introduceert moka eiken, een massief donkere houtsoort.

 

 

Functioneel

Opvallend om te zien is dat zitmeubelen een duidelijke relaxfunctie krijgen. Zo zien wel veel brede chaisses lounges, waar je met z'n tweeën op kunt relaxen. De eettafel wordt gebruikt voor het sociale gebeuren. Daar zitten we ook steeds vaker op een bank en de eettafel is vaak ook in hoogte verstelbaar, zoals de Trestle Table van Arco.

Hülsta introduceerde op de IMM haar nieuwe programma Tetrim, bestaande uit een innovatief wandmeubel in ook weer warme kleuren.


Hülsta Tetrim woonprogramma

Wat hebben we ingekocht….

Op het moment van schrijven verblijf ik nog in Köln, dus ik kan nog niet uitweiden over wat we allemaal naar Zonnemaire laten komen. Eén ding kan ik alvast wel verklappen, en daar ben ik ook best trots op, dat is dat we wederom een unieke Kauri tafel van Riva1920 hebben besteld. We hebben het blad uitgezocht en hier wordt weer een schitterende tafel van gemaakt. We houden u natuurlijk op de hoogte van dit proces.

Johan Paauwe
21-01-2017