Ongemakken in de slaapkamer

Er zijn heel veel factoren die je slaap kunnen verstoren. Van een snurkende partner, slaapwandelende kinderen tot een versleten matras. Dat laatste probleem kunnen wij vrij eenvoudig voor u oplossen. Maar er zijn nog wel een aantal ongemakken die u met de inrichting van uw slaapkamer kunt verhelpen.

Temperatuur

Zorg voor een aangename temperatuur in de slaapkamer en in bed. Zo'n 17 graden wordt door veel mensen als prettig ervaren. Lucht de kamer goed door overdag en zorg ook voor voldoende ventilatie gedurende de nacht. Doordat de temperatuur in de zomer moeilijker te reguleren is, kan het goed zijn de airconditioning een paar uur voor het slapen aan te zetten.

Gedurende de nacht verandert je lichaamstemperatuur. Een dekbed met het innovatieve materiaal Outlast® (ontwikkeld door astronauten) is dan ideaal. Dit materiaal neemt te veel geproduceerde lichaamswarmte op en geeft deze weer af wanneer dat nodig is. Hierdoor heb je het nooit meer te koud of te warm. Ook ideaal voor als je het zelf kouder of warmer hebt dan je partner, maar wel samen onder één dekbed wilt slapen!

 

Slapen met een huisstofmijt allergie

Heb je een huisstofmijtallergie? Kies dan voor een dekbed dat huisstofmijt remt. Tegenwoordig zijn er hele mooie synthetische vezels die ventileren en op 60 graden gewassen kunnen worden.

Silvana behandelt de buitenkant van haar dekbedden met Aegis®. Dit maakt het dekbed schimmel-, bacterie- en huisstofmijt werend.  Kies je voor een donzen dekbed, let dan op het Nomite label. Donzen dekbedden met het Nomite label hebben een tijk (buitenkant dekbed) dat zo fijn geweven is dat de huisstofmijt geen kans krijgt om het dekbed binnen te dringen. Verder is het regelmatig opschudden en luchten van je dekbed van belang om huisstofmijt tegen te gaan. Voor kussens geldt hetzelfde, er zijn vele mooie antiallergische hoofdkussens beschikbaar die ook wasbaar zijn op 60 graden.

Bij het uit bed stappen wil je op een zachte warme vloer stappen. Ook met een huismijtallergie is dat goed mogelijk. Bijvoorbeeld met het AirMaster tapijt van Desso. Dit tapijt houdt fijne stofdeeltjes beter vast dan andere vloeren. DESSO AirMaster zorgt er voor dat de hoeveelheid opdwarrelend stof, bijvoorbeeld door openzwaaiende deuren of spelende kinderen, sterk wordt verminderd. De fijne stofdeeltjes worden door de speciale garens vastgehouden tot de volgende stofzuigbeurt. Daardoor ademen we veel minder stof in en zorgen we voor een beter binnenklimaat.

 

Snurken

Snurken is een serieus probleem. Voor

bedgenoot, kinderen en buren van een snurker, is snurken bijzonder storend. Voor de snurker zelf is het iets waarvoor hij of zij zich veelal schaamt. Snurkgeluiden ontstaan door een vernauwing van de luchtweg tussen de neus en stembanden. Gevolg is een zagend geluid. Er zijn nogal wat middelen in de handel om snurken te voorkomen. Volgens de volkswijsheid is er zelfs een groene snurk-oplossing: zet een ananasplant in de slaapkamer.

In de medische wetenschap staat de ananasplant bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Die worden toegeschreven aan het enzym bromeliane, wat een zeer sterke ontstekingsremmer is. Voor botanisten is de ananasplant bijzonder omdat die ’s nachts zuurstof afgeeft in plaats van overdag. Waarschijnlijk is het de combinatie van deze twee eigenschappen die de ananasplant hebben geholpen aan de faam een anti-snurk plant te zijn.


jeanine
22-02-2017