Trends in vloeren

Dat je je interieur vaak verandert is alleen maar leuk en het houdt je interieur fris. Maar bepaalde zaken verander je niet zo snel, zoals de vloeren. Deze moeten dus duurzaam en tijdloos zijn, maar er zijn ook zeker trends waar te nemen.

Klassieke interieur looks zullen zeker ook in 2017 populair blijven. Vintage en retro trends zullen zich voortzetten, traditionele houten vloeren zijn zeker nog in de mode voor het huis. Of het nu gaat om een modern appartement in de stad, een boerderij of landhuis, de collectie kent een veelzijdigheid die past in iedere omgeving.

Natuurlijke kleuren en pure materialen

Hout op de vloer is nooit uit de mode geraakt, maar is wel onderhevig aan trends. De planken mogen er nu weer als echt hout uit zien, waarbij een matte afwerking een vereiste is, hout glimt immers niet van nature. Solid Floors heeft in samenwerking met Piet Boon een vijftal vloeren ontwikkeld in zeven ingetogen kleuren. Ook in de Impress® collectie van Moduleo voel je nerven, knopen en groeven. De natuurgetrouwe weergave van houtdessins wordt hier gecombineerd met de gebruiksvoordelen van vinyl dat dankzij technologische ontwikkelingen zelfs in vochtige ruimtes is toe te passen.

Als een zandstrand aan je voeten

Deze trend zet zich door in een kleurenpalet dat refereert aan kleuren die je buiten in en op de grond zou kunnen vinden, zoals kiezel, klei en steen. Het genuanceerde palet van de Parade Touch tapijtcollectie bevat natuurlijke beige tinten die doen denken aan een zacht zandstrand. De hoogwaardige garens zijn zó zacht, je moet het voelen om te geloven. Bijkomend voordeel van deze garens is dat je vlekken eenvoudig verwijdert. Zo blijf het tapijt er als nieuw uitzien.

Steenwarm

Beton, leisteen en marmer zijn favoriet in de hedendaagse woonmodetrends. In de architectuur en in het interieur zijn deze pure en luxe materialen eveneens in trek. Bij voorkeur echt, maar niet-van-echt-te-onderscheiden look-alikes zijn een prima alternatief. De Transform collectie van Moduleo geeft de industriële look van een betonnen vloer, maar dan met het warme gevoel van vinyl.

Geometrische vormen

Geometrische vormen zagen we tot op heden alleen terug in de vorm van behang en accessoires. Echter, sinds de lancering van de Moduleo Moods collectie eerder dit jaar, zien we ook dat men deze grafische vormen op de vloer wil terug zien in de vorm van driehoek, zeshoek en ruitvormige tegels. In hout of steen of een combinatie van beide. Een geometrische vloer geeft de ruimte een opvallende en eigentijdse afwerking die centraal staat als men een ​​creatieve en strakke sfeer wil creëren. Deze look is zeer veelzijdig en werkt goed in de meeste kamers, vooral woonkamers, keukens en badkamers.

Zacht en warm

In een interieurontwerp met vlakke vloeren mag een vloerkleed niet ontbreken. Het verbindt losse elementen optisch met elkaar en zorgt voor een huiselijke sfeer. In grote ruimtes met veel gladde en harde materialen heeft een zachte vloer bovendien een positief effect op de akoestiek. De mix van fijne en dikke garens in de Chanelle collectie van Parade nodigt uit om er languit op te liggen. Als groot kleed brengt het extra sfeer en gezelligheid in de woonkamer en je zult zien dat kinderen meteen op de grond gaan spelen. Deze collectie past goed bij het op de natuur geïnspireerde wonen met tijdloze tinten die doen denken aan zand, mos en steen.

Bij Interieur Paauwe hebben wij een brede collectie harde en zachte vloeren in velerlei stijlen, alsook vloerkleden en karpetten.


Johan Paauwe
28-02-2017