Hoogtepunten van de Salone del Mobile Milano 2017

Deze internationale woon- en designbeurs is het jaarlijkse hoogtepunt voor fabrikanten en ontwerpers in onze branche. En ook deze editie was weer overweldigend!

Fabrikanten en ontwerpers hebben alles uit de kast gehaald om hun producten en designs onder de aandacht te brengen. Ik heb zoveel moois gezien, dat ik het eerst even heb laten bezinken, voordat ik dit blog schreef. Hieronder een korte samenvatting van wat mij het meeste opviel.

Van pastel- tot aardkleuren

Pastelkleuren als poederroze, mintgroen en lichtblauw-grijs zagen we al in het steeds populairder wordende Scandinavische interieur. Nu komen die kleuren ook terug bij Nederlandse, Duitse en Italiaanse fabrikanten. Daarnaast zien we veel aardachtige kleuren als terracotta, taupe en 'orange brick'. Een speciale vermelding verdient de kleur groen. Behalve mintgroen, zagen we ook veel donkergroen terugkomen in de stoffen en een overdaad aan groene planten.

Rond en zacht of geometrisch en slank

Op het gebied van zitmeubelen zien we ronde vormen opvallend veel terug en de meubelen worden weer ruim gestoffeerd. Anderzijds zien we ook veel geometrische vormen en slanke meubelen. Leolux wist op hun stand beide trends perfect te combineren met de door Edward van Vliet ontworpen collectie. Behalve salontafels en zitmeubelen beslaat die collectie ook plaids, kussens en karpetten.

Puur natuur

Veel fabrikanten toonden meubelen van natuurlijke materialen als hout en leer dat lijkt alsof het onbehandeld is. Ruig en puur maar in combinatie met zware stoffen geeft dat een luxe en rijk gevoel. Nieuw waren buitenmeubelen met een lederen bekleding die wasbaar is. En voor binnen zagen we vele marmeren tafelbladen voor zowel de salon- als eettafel.

Pareltjes

Onze klanten zijn van Paauwe gewend dat wij naast de collecties van bekende merken, ook bijzondere items van minder bekende merken hebben. Wij noemen dit ook wel onze 'pareltjes'. Ook in Milaan hebben we weer een aantal van deze pareltjes gezien en besteld. Bijvoorbeeld mooi solitaire kastjes voor glaswerk of servies. Bijzondere klokken van Nomon. Deze items kunt u binnenkort in onze winkel verwachten evenals de nieuwe collectie van een Italiaanse fabrikant, maar daarover binnenkort meer.


Johan Paauwe
20-04-2017