Wisselen van garderobe(kast)

Tips voor de ideale garderobekast of walk-in closet!

Nu de temperaturen omhoog gaan, wordt het tijd om de wintergarderobe te wisselen voor de zomergarderobe. En natuurlijk hangt dat mooie zomerjurkje of dat linnen pak net wat mooier in een mooi geordende garderobekast. Graag geef ik je wat tips voor orde in je garderobekast of walk-in closet.

Hang kleding op kleur

Bepaal eerst welke kleding je wilt ophangen. Kreukgevoelige blouses, jurkjes en colberts zijn slim om aan een kledinghanger in het hanggedeelte te hangen. Maak een stapel met hangkleding en kijk hoeveel kledinghangers je nodig hebt. Zorg voor voldoende dezelfde hangers. Hang vervolgens de kleding op kleur in je kast.

Heb je kleding die je niet vaak draagt, zoals een galajurk of maatpak? Gebruik kledinghoezen. Zo blijft de kleding kreuk- en stofvrij en toch netjes! Het resultaat is een mooi rustig beeld van je mooiste kleding, waar je ook van mag genieten als je het niet draagt. Kies daarom voor een glazen deur en mooie verlichting in dit kastgedeelte.

Extra tip: Niet alle garderobekasten hebben voldoende diepte, waardoor de kleding net tussen de deuren of er buiten hangt. Vraag naar onze garderobekasten die diep genoeg om dit op de vangen. 

Soort bij soort

Truien, shirtjes en topjes kunnen prima opgevouwen op een plank worden gelegd. Doe dit ook soort bij soort en op kleur. Kleine kledingstukken als ondergoed en sokken berg je op in lades voorzien van handige compartimenten. Doe dit ook soort bij soort. Dit kastgedeelte sluit je af met een dichte deur eventueel voorzien van een spiegel met verlichting aan de binnen- of buitenkant.

Schoenen & Tassen

Sorteer je schoenen op kleur, stijl en hakhoogte en plaats deze in een apart compartiment voor je schoenen. Omdat je mooiste schoenen mogen ook gezien mogen worden is dit gedeelte voorzien van verlichting en een glazen deur.

Hang al je tassen op een rijs, volgens grootte, kleur en stijl. Op die manier bewaar je ze netjes, maar kun je ook goed zien welke tassen je eigenlijk allemaal hebt.

Sieraden

Je mooiste sieraden en horloges mogen gezien worden. Daarom zijn lades met sieraden compartimenten vaak voorzien van glas. Maar ook accessoires die in de lades geplaatst worden om je sieraden te showen verdienen een plekje in of bij je garderobekast. Zo is alles zichtbaar en klaar om gebruikt te worden.

Inrichting van je kleedruimte

Behalve kastruimte is een zitje ook een vereiste in je kleedkamer of walk-in closet. Zo doe je gemakkelijk je schoenen of sokken aan. Ook een of meerdere spiegels zijn onmisbaar. Deze kun je integreren in de kast door de deur te gebruiken of te kiezen voor een uittrekbare spiegel.

Een goede garderobekast is maatwerk

Omdat iedere garderobe uniek is , is ook iedere garderobekast of walk-in closet uniek. In ons Stalenlab kunnen we met behulp van 3D software de ruimte van jouw walk-in closet of kleedruimte eenvoudig natekenen. Vervolgens stellen we samen met jou de kast samen welke je levensecht kunt bekijken. Zo komt jouw garderobekast tot leven!

Meer inspiratie?

Kijk dan eens op ons Pinterest-bord: Garderobekasten en Walk-in Closets.


jeanine
06-04-2018