Ook in de winter genieten van het buitenleven

Vaak wordt er bij ons gevraagd naar trends.  En die zijn er bij ons altijd. Het gaat niet altijd over kleuren of vormen; maar ook ander manieren van leven en verblijven. Kijk alleen al naar het meer thuiswerken en thuis zijn op dit moment. 

Laatst kreeg ik de vraag waarom we nog steeds een paar honderd vierkante meter aan outdoor meubelen en artikelen hebben staan op dit moment.  Het antwoord is simpel. Er wordt thuis steeds meer buiten geleefd. We zien steeds meer overkappingen, tuinkamers e.d. ontstaan.

Nu het buiten koud is, zijn wij Nederlanders geneigd om lekker binnen bij de kachel te gaan zitten. Heerlijk bij de haard met warme chocolademelk of een wijntje erbij.

Klinkt aantrekkelijk, maar voor je gezondheid is het beter om naar buiten te gaan. En dat kan gewoon de eigen tuin, veranda of tuinhuis zijn. Want in de winter kan het ook heerlijk zijn buiten. Zeker na een hele dag binnen zitten, is de frisse lucht lekker en goed voor je. Of op een mooie zonnige winterdag, lekker de (buiten-)barbecue aan of gewoon gezellig een (warm)wijntje buiten.

Dus in plaats van je buitenmeubelen opruimen, kun je ze ook laten staan en er voor zorgen dat het op jouw buitenplekje ook lekker warm is, bijvoorbeeld met een vuurkorf, kachel of onder een kleedje. Leg wat rendiervellen over je zitmeubelen en je achterste blijft ook lekker warm. 

En ook thuis kun je het in deze tijd gezellig maken met dennentakken en kerstversiersels. En je kunt het afmaken met ski-attributen, zodat je je eigen apres-ski feestje kunt houden! Voor inspiratie kun je altijd even naar onze etalage in Zonnemaire komen, waar de stylisten weer een heerlijk apres ski sfeertje gemaakt hebben; Ooms voor de juiste haard kan zorgen en als je naar huis gaat nog even zo’n leuk Fatboy X-mas cooper cappie mee kunt nemen om het af te maken.

Merry X-mas!

 


steven
11-12-2020