Weg met de kabelgootjes aan het plafond

Voor velen is het volgende zeer herkenbaar: je betrekt een andere woning of je geeft je woning een make-over, alles strak en netjes maar dan ga je de plafondverlichting ophangen. De lichtpunten zitten nooit op de goede plek! Dus worden er kabelgootjes aan het plafond geplakt om de draden weg te werken. Daar gaat je strakke interieur!

Altijd perfecte opstelling met een track

Gelukkig zijn daar oplossingen voor. Zo heeft Wever en Ducre een prachtig railsysteem voor aan het plafond waar je op de plek die jij wilt de verlichting (insets) inplugt die jij wilt. Klik de insets gewoon vast en zorg voor de optimale lichtsfeer in elke kamer. Hiervoor beschik je over insets met opaal cover, spots, tracklights en decoratieve pendelarmaturen die je heel persoonlijk met elkaar kan combineren. En de regeling? Dat gebeurt heel comfortabel met de Light Control App vanaf je smartphone of tablet.

 

Kroonluchter van elektriciteitskabels

Het kan ook anders. In plaats van de elektriciteitskabels weg te werken, koos ontwerper Arik Levy er juist voor om ze te gebruiken als dragende structuur van zijn Wireflow 3D lamp van Vibia. Deze lamp is een herinterpretatie en heruitvinding van het klassieke kroonluchter armatuur. De dragende structuur van het Wireflow 3D armatuur is opgebouwd uit zwarte elektriciteitskabels en 4,5 Watt LED lichtbronnen, geïnspireerd op de bekende zwarte lampfitting. De elektriciteitskabels van de Wireflow collectie vormen driedimensionale geometrieën die ondanks hun grote afmetingen een gevoel van transparantie creëren. 

Decentrale ophanging is een een perfect middel. Veel hanglampen zoals de Wetro worden voorzien van zogenaamde hooks of cilindervormige draadverlopers zodat je het lampje precies op de juiste plaats kan krijgen. De tube van vibia werkt zelfs met buisjes langs het plafond. Je kunt ook zogenaamde canopy's toepassen, waarin je meerdere kleine lampen in een centrale ophangingsbak kwijt kan.

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een paar mogelijke oplossingen om toch de juiste verlichting op de juiste plek te krijgen, ondanks dat je plafondlichtpunt ergens anders zit. Mocht je hierover meer willen weten, kom gerust langs in onze showroom voor je eigen lichtadvies. 


steven
25-02-2022