Kleding, schoenen, cultuur, lekker eten, ontwerpers, mooie auto’s, mooie winkels. En het klopt allemaal! Als kloppend hart van design in de wereld was Milaan ook deze afgelopen maand weer een bron van inspiratie. 

De Salone de Mobile, dé jaarlijkse interieurbeurs had haar 60e editie en bracht mensen uit alle windstreken naar deze prachtige stad. Zelfs onze eigen prinses Maxima mochten ze verwelkomen.  En terecht! Want de Nederlandse ontwerpers blazen een behoorlijk toontje mee als het om design gaat. 

Het is een beurs die bruist! Mensen uit de hele wereld zijn alleen al een beleving om te zien.  De creativiteit is ruim aanwezig; en vooral mooi  om te zien dat er weer met heel veel ambacht en liefde aan meubelen gewerkt is, waardoor kwalitatief hoogwaardige en dus duurzame meubelen ontstaan. 

Kleur 

Dit jaar was de Salone vooral kleurrijk te noemen. Het groen nog steeds door, maar wel in verschillende nuances. Maar stevige kleuren als oranje en blauw waren veel te zien. Kortom: kleurrijke jaren staan ons te wachten! 

Materialen: 

Opnieuw was de beurs dit jaar het feest van de materialen. Veel nieuwe materialen waren er weer te zien. Duurzaam denken ligt hier zeker mede aan ten grondslag. Felt materialen uit gerecyclede petflessen is één van de bekende voorbeelden. 
Maar ook veel natuursteen in nieuwe kleuren. Terrazo materialen viel hier het meest mee op. Verder ook veel glas, bewerkt, gekleurd, gevormd komt in de meubelen terug. 
Wandbekleding, fronten en tafelpoten van een soort glad, mat beton, soms zelfs als een soort paneelwanden vewerkt. 

Terug in de tijd: Jaren 70 en 80 volgen het huidige vintage op. 

Iedereen die deze jaren heeft meegemaakt zal het herkennen. Grafische patronen, kleuren als aubergine en mintgroen. Maar ook “schuin dak”vormen in meubelen. (fronten van kasten met hoeken van 15 graden).

Menig fabrikant heeft nog eens in de oude doos gekeken en een -naar deze tijd aangepaste – nieuwe versie bedacht.
Wat dacht je van de nieuwe fauteuils van de Sede of Montis.  Een ronde kuip met een zacht binnenkussen, op een gestoffeerde draaibare poot. Je ziet hem nog zo staan in de beelden 
uit de jaren 70/80. Eén ding was zeker: ze zaten heerlijk. Je nestelt je er zo in weg! De stoel die vrijgemaakt moest worden als je vader thuiskwam…

De organische vormgeving had al ingezet, maar ronde vormen zetten absoluut door. Wat opvalt is de dikke tafelbladen waarvan de zijkanten afgerond worden. De dikke ronde poten vallen ook weer op. Van Rossum kwam zelfs met een soort maxi-afgeronde-ruwe salontafel. 
 

Buitenleven

Binnen en buiten vervagen.  Bij ieder zichzelf respecterend merk was een nieuwe buitencollectie te ontdekken. Dit is wel verfrissend voor de vormgeving. 
Er ontstaan andere modellen buitenmeubelen dan we de laatste jaren gezien hebben. Het Yoko programma van Rolf Benz is daar een mooi voorbeeld van. Een soort zwevend frame waar je aan alle zijdes een rug of arm kan positioneren. 
En met de Milanese zon in je gezicht verbeeld je jezelf al in je eigen bank in de tuin.  

La vita è bella! 

paauwe-arco-3.jpeg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum dolor sita elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

Inspiratie op maat

Vergelijkbare Artikelen

Rolf Benz - Sina - Paauwe 1.jpeg

Klaar voor het voorjaar

Met het voorjaar in het vooruitzicht is het tijd om je interieur een frisse update te geven. Nieuwe …

Lees dit artikel
paauwe-terzani-9.jpg

Nieuwe verlichting van terzani

Onze collectie verlichting is onlangs uitgebreid met een aantal nieuwe lampen van het Italiaanse des…

Lees dit artikel
team7-pand.jpg

De wereld van Team 7

Afgelopen week stapten we in de wereld van TEAM 7 in Oostenrijk . Wij mochten het nieuwe TEAM 7 Worl…

Lees dit artikel
Paauwe  Rolf Benz 4.jpg

Rolf Benz outdoor

Geniet nu van het unieke buitengevoel, maar dan met het legendarische zitcomfort van Rolf Benz. Deze…

Lees dit artikel
2020 Borek Teak Limone table Studio Borek - Ardenza rope Colette chair Studio Borek.jpg

Laten we uw balkon of dakterras in het zonnetje zetten

Het zonnetje schijnt volop en zeker uit de wind is het heerlijk toeven in de buitenlucht. Dit maakt …

Lees dit artikel
paauwe-YOMEI_MagicCubeBarS_cutout-0178.jpg

Magische kastje

Nieuw bij Paauwe is de Magic Cube van Yomei. Een multifunctioneel kastje dat drie verschillende func…

Lees dit artikel
Breakpoint