Kunst

Kunst in de wereld van Paauwe

Paauwe staat bekend om zijn eigentijdse aanbod van bekende en minder bekende merken. Met tijdloze meubelstukken die je met recht kunstwerken kunt noemen. Door de bijzondere vormgeving of hoogwaardige materiaalkeuze.

De maanden augustus en september staan daarom volledig in het teken van kunst, in de breedste zin van het woord. Met een expositie van lokale kunstenaars en uitgelichte parels uit de meubelcollectie van Paauwe. Beoordeel zelf: is het een meubel of toch een kunstwerk?
 

KUNST EXPOSITIE LOCAL HEROES

Van 20 augustus t/m 26 september wordt een bezoek aan onze showroom een waar uitje! U kunt dan de werken van vier lokale helden uit de kunstwereld bewonderen.

Ben Joppe

Ben Joppe was abstract kunstenaar. Bijna de helft van zijn leven en zeker het meeste vormende deel ervan bracht hij door in Aziatische landen. Ben Joppe’s levensloop en artistieke ontwikkeling zijn uitzonderlijk. Na de Tweede Wereldoorlog verbleef hij op Bali, waar hij vele kunstenaarsvrienden maakte, onder wie Rudolf Bonnet. Daarna vertrok hij naar Japan, waar hij vriendschap sloot met beroemde kunstenaars zoals de schilder Shikō Munakata en de keramist Suetso Yanagi. In Japan is hij onderscheiden met een prestigieuze kunstprijs.

Lees verder

Daniëlle Orelio

Daniëlle Orelio is de kunstenaar achter Orelio-art of DO-Art. Een veelzijdig kunstenaar met ruim 50 jaar ervaring. De natuur is een belangrijke bron. Zij werkt naar een geschetst ontwerp. Zoekt materialen, boetseert en vormt af. Alle onderdelen vormt zij zelf in en gaan naar de gieterij die uitgestookt worden en gegoten. Lassen en patineren neemt zij ook voor haar rekening.

Lees verder

Jan Braber

Ontwerpen en schilderen zijn twee van de passies van Jan Braber. Een feest van kleuren, emoties en gevoelens kunt u ontdekken in zijn schilderijen. Schilderijen die altijd tot stand komen met muziek als noodzakelijke begeleiding van het wordingsproces.

Lees verder

Leendert Houtekamer

Leendert Houtekamer legde zich als beeldend kunstenaar en beeldhouwer bijna uitsluitend toe op het vervaardigen van portretten. Doorgaans nam hij een persoon, een individu als uitgangspunt voor het maken van een ruimtelijk beeld. Vaak gaf hij de voorkeur aan een persoon met een rustige uitstraling, die hem inspireerde tot het modelleren van een verstild beeld. De toonzetting van zijn werk is ingetogen van aard.

Lees verder

Meubelstuk of kunstwerk?

Binnen ons eigentijdse aanbod van bekende en minder bekende merken, zitten meubelstukken die je met recht kunstwerken kunt noemen.

Lees verder