Frezoli

Frezoli is een verlichtingslijn van het Nederlandse merk TierlanTijn dat in 1994 op kleine schaal in een schuurtje is ontstaan. De handgemaakte lampen van Paula Gelissen en haar zonen Michel en Martijn bleken een succes te zijn en als spoedig was het schuurtje te klein.

Geleidelijk richtten de broers zich steeds meer op het ontwerpen en fabriceren van sfeerverlichting. Een grote inspiratiebron waren industriehallen, pakhuizen en werkplaatsen die vaak werden verlicht door zware oude fabriekslampen, hangend aan kettingen of dikke staaldraden

Industrielampen in loft-style

In de jaren 80 werden steeds meer industriële panden omgebouwd tot ateliers en woonruimtes. Kenmerkend aan deze ruimtes zijn de kamers met hoge ramen, steunbalken van hout of staal en betonnen of houten vloeren. De originele oude industrielampen bleven vaak in gebruik om de sfeer van het pand intact te laten. Deze loft-style is zo succesvol dat de laatste jaren ook veel nieuwbouw- en renovatieprojecten in deze stijl ontworpen worden.

Eigentijds, stoer en ongepolijst

Geïnspireerd door deze industriële look heeft ontwerper Michel Gelissen een geheel nieuwe lijn lampen ontworpen onder de naam Frezoli. De Frezoli verlichting heeft een eigentijdse, stoere, ongepolijste uitstraling met een industrieel karakter uit vervlogen tijden. De Frezoli collectie beslaat vloer,- wand-, hang-, tafel- en buitenlampen.

Frezoli bij Paauwe

Wie Frezoli wil ontdekken komt naar Zonnemaire. De Paauwe adviseurs willen de ‘ins en outs’ van deze stoere handgemaakte verlichting graag met u delen.