Bijzondere tafelbladen van Stefan Knopp

Meubels van kunstenaar Stefan Knopp zijn iets bijzonders: in zijn stukken verenigt de natuurlijke uitstraling van het hout zich met de unieke oppervlaktebehandeling om een heel onderscheidend effect te creëren.

De natuurlijke nerf van het hout wordt niet alleen behouden, maar wordt door de oppervlaktebewerking nog meer opgehaald.

Gedreven door zijn drang om mooie bijzondere objecten te maken, experimenteert Stefan Knopp al meer dan 20  jaar met de creatieve mogelijkheden van kleur en materialen. Het resultaat zijn unieke stukken die u zullen overtuigen met hun pure ontwerp, inclusief natuurlijke lijnen, scheuren en randen.

De tafel vertelt het hele verhaal van een honderden jaren oude boom

Voor de tafels gebruikt Stefan Knopp eikenbladen afkomstig van de stam van een honderden jaren oude boom. Jaren geleden heeft Janua zo'n 300 oude eiken gekocht die eerst gedroogd moeten worden. Per jaar komen er zo'n 60 bruikbare bladen beschikbaar, deze komen in een online database die de Janua dealers (o.a. Interieur Paauwe) kunnen inzien en bladen voor hun klanten kunnen reserveren. Ook de oppervlaktebehandeling kan de klant kiezen aan de hand van de kleuren: zwart, grijs, zilver, wit, bruin en naturel. Als laatste krijgt de tafel nog een behandeling met een natuurlijke harsolie voor een extra beschermd en onderhoudsvrij tafelblad.