Ontdek de interieurtrends van de Salon del Mobile in Milaan

Vorige week brachten we een bezoek aan de toonaangevende beurs voor interieurinspiratie en trends; de Salon del Mobile 2024 in Milaan.

Deze jaarlijkse hoogmis van design bracht een schat aan nieuwe ideeën en concepten naar voren die de komende maanden en jaren onze woonruimtes zullen beïnvloeden. Laten we eens kijken naar enkele opvallende trends die we hebben gespot en die we graag met jullie willen delen.

Een terugkeer naar de Jaren 70

De jaren 70 blijven een onuitputtelijke bron van inspiratie voor hedendaags interieurdesign, en dit jaar lijkt de hang naar retro nog sterker dan ooit. Op de Salon del Mobile zagen we talloze knipogen naar deze kleurrijke en expressieve periode. Van funky meubelstukken met organische vormen tot gedurfde prints en levendige kleuren, de geest van de jaren 70 is duidelijk voelbaar in de nieuwste collecties.

Zachte stoffen en bewerkte texturen

Een opvallende trend die ons niet ontgaan is, is de terugkeer van zachte en weelderige stoffen in het interieur. Boucle, velours en andere luxe materialen voegen een gevoel van comfort en warmte toe aan elke ruimte. Wat echter echt opviel, was de nadruk op bewerkte stoffen. Van geborduurde kussens tot gestikte bekleding en gedetailleerde quilts, textiel wordt steeds meer gezien als een manier om persoonlijkheid en karakter toe te voegen aan een interieur.

Zachte kleuren voor een kalme sfeer

In lijn met de toenemende behoefte aan comfort en geborgenheid in ons dagelijks leven, zagen we een overvloed aan zachte kleuren die een rustgevende en kalmerende sfeer creëren. Denk aan zachtroze, lichtblauw, poederig groen en warm beige. Deze subtielere tinten worden gebruikt op muren, meubels en accessoires om een gevoel van sereniteit en evenwicht te bevorderen en voor het creëren van een fijne thuisomgeving.

Ton sur ton: harmonie in kleur

Een andere trend die onze aandacht trok, was het gebruik van ton sur ton kleurenschema's. Door verschillende tinten van dezelfde kleur met elkaar te combineren, ontstaat er een gevoel van harmonie in het interieur. Van licht tot donker, het spelen met nuances voegt een subtiele elegantie toe aan elke ruimte en creëert een gevoel van samenhang en rust.

Al deze trends zie je op korte termijn terug in de meubelen en accessoires in onze schowroom. Of je nu op zoek bent naar een vleugje retro-charme, een dosis luxe comfort of een serene oase van rust, de trends van 2024 bieden voor elk wat wils. We kijken ernaar uit om deze inspirerende ontwikkelingen met onze klanten te delen en hen te helpen bij het creëren van een thuis dat perfect aansluit bij hun stijl en behoeften.


jeanine
26-04-2024