Jeanine's top vijf Italiaanse meubelstukken

Al sinds mijn kindertijd kom ik in de zomer graag in Italië. Meestal kamperen we rond één van de prachtige meren. Dat is voor mij en mijn gezin echt ontspannen en genieten, ofwel La Dolce Vita. Ook deze zomer hebben we weer heerlijk genoten van het mooie weer, de prachtige natuur en het heerlijke eten. Wat dat betreft kun je Zeeland goed vergelijken met Italië.

Behalve van lekker eten en drinken houden Italianen ook van mooie dingen! Auto's, schoenen, scooters, boten, kleding en natuurlijk meubelen. Italiaanse designmeubelen zijn herkenbaar aan de strakke vormgeving en het gebruik van hoogwaardige materialen zoals natuursteen, staal, leer, hout en marmer. En net zoals bij de Italianen zelf; met een vleugje glamour.

Italiaans interieur is al beroemd sinds 1900. Met name door de perfectie en de verfijning van de meubelstukken. En vandaag de dag is dat nog steeds het geval. Mijn top vijf van recente Italiaanse meubelstukken laat dat ook zien.

1. Poliform inloopkast - Ego (Giuseppe Bavuso)

 

Welke vrouw droomt er niet van om zo'n inloopkast te hebben met als blikvanger een vitrine voor je mooiste kledingstukken.

2. Baxter stoel - Dalma (Draga & Aurel)

 

Deze 'moderne klassiekers' van Baxter vind ik op-en-top Italiaans. Het onderstel strak en stoer en de bekleding luxe en comfortabel.

3.  Kartell lamp - De Bourgie (Ferruccio Laviani)

 

Het Italiaanse Kartell bracht design naar het grote publiek. Hoewel de Bourgie gemaakt is van polycarbonaat heeft de lamp toch een rijke en traditionele uitstraling.

4. Giorgetti stoel - Progetti pure (Umberto Asnago)

 

Dit is de gelimiteerd jubileum uitvoering ter ere van het 30-jarige bestaan van deze collectie. In tegenstelling tot de normale stoelen is het massieve beukenframe niet bekleed, zodat de schoonheid en het vakmanschap te zien blijft. En ook in deze versie zit de stoel heerlijk.

5. Riva 1920 wijnkast - Cambusa wine (Giuliano Cappelletti)

 

En tot slot een echte blikvanger voor in de woonkeuken. Geheel gemaakt uit massief hout; noten of eiken. Ruimte voor alle flessen en verschillende glazen. En eventueel met koeling voor een heerlijke koele prosecco.

jeanine
21-09-2017