Inspirerende IMM 2018

Traditiegetrouw heb ik vorige week weer een aantal dagen in Keulen doorgebracht. Daar werd de IMM (internationale Möbelmesse) gehouden en daar komt de internationale meubelwereld bijeen om de nieuwste ideeën en producten te tonen.

De eerste dagen waren we zoals elk jaar met een groot deel van het Paauwe team aanwezig om inspiratie op te doen. Hier een aantal highlights van wat u het komende seizoen kunt verwachten:

Warme natuurkleuren

Het kleurenpalet voor 2018 bestaat uit statig groen, bordeauxrood, kastanjebruin, roze en alle soorten tinten die daartussen passen. Warme kleuren en ook zeker pastelkleuren, die gecombineerd worden met mooie diepblauwe kleuren en fris lichtblauwe accenten.

Velours met een vleugje bling

Luxe, zware stoffen als velours  mogen dit jaar nog blijven. De leersoorten zijn ook luxe, veel suede en geschuurd leer. Ze zorgen voor warmte en luxe in het interieur. En ze zijn prachtig in combinatie met messing materialen.

Ronde vormen

De geometrische vormen zien we ook dit jaar terug, naast de vele ronde vormen die we dit jaar zien. Ronde tafels, vloerkleden, lampen en zelfs banken zien we in ronde vormen verschijnen.

Sit down and relax

Opvallend dit jaar was de grote diversiteit aan relaxmeubelen. Fauteuils maar ook banken die in allerlei lig- en zitposities gepositioneerd kunnen worden. Als tegenhanger van de grote hoekbanken zagen we dit jaar ook opvallend veel kleine zitjes.

Luxe kasten

Behalve zitmeubelen worden ook de opbergmeubelen steeds luxer met mooie interieurs, sfeervolle verlichting en natuurlijke houtsoorten gecombineerd met een mooie leersoort.

Gebrande tafelbladen

Bij Janua sprak ik met kunstenaar Stefan Knopp die een collectie tafels heeft ontworpen waarbij het tafelblad gebrand wordt. Het vaak erg oude hout krijgt daardoor een mooie ruige uitstraling. 

Duurzaam ondernemen

Steeds vaker kiezen fabrikanten voor eerlijke natuurlijke materialen en geven openheid over de herkomst van de gebruikte grondstoffen. Bij Interieur Paauwe vinden we dat erg belangrijk. Wie kiezen dan ook bewust voor producten waarvan de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk is. Vaak zijn dat producten die dicht bij huis worden geproduceerd.

Meer zien?

Hieronder volgt een kleine impressie van IMM 2018, maar op Pinterest hebben wij nog veel meer foto's. Ga daarvoor naar ons bord: Inspiratie IMM Keulen 2018.


Johan Paauwe
25-01-2018