De snoepwinkel

Ieder klein kind heeft een onschuld bij al het nieuws wat het ziet. Verbazing, spanning, verrassing, grote ogen en een stevig kloppend hart.

Het overkomt ons zo nu en dan nog steeds. Dat gevoel wat je als klein kind had wanneer je voor het eerst een snoepwinkel binnen stapte en mocht kiezen wat je wou. Het gezicht van Sjakie in de chocoladefabriek 

In ons mooiste vak van de wereld mogen we fabrieken bezoeken waar met hart en ziel nog aan meubelen gewerkt wordt. 

Zo kwamen we bij Riva, een Italiaanse fabriek waar een oude meerpaal naar binnen gaat en na een  hoop gezaag,  gefrees en geschuur een prachtig meubelstukje naar buiten gaat. Of een massief noten wijnkast waar de deuren opengaan als een kluis vol verassingen. 

Een beurs Milaan waar je zo nu en dan weer een pareltje ziet waar je hart van open gaat. Zo zag ik bij Giorgetti opeens een glazen voetbalspel met leer en notenhout, met liefde en zorg gemaakt. Het kind was er weer…

Of opeens zie je voor het eerst de wandbekleding Extinct Animals van  Marcel Wanders. Voel je de zachtheid van het behang, bijzondere kleuren Geniet je van wat je ziet. 

Ik probeer het in Zonnemaire ook altijd. Er is dan ook niks leuker als je mensen bij ons in de showroom datzelfde gevoel kan geven en liefde voor mooie dingen met ze deelt.  

Het is in deze corona tijd een moeilijk jaar wat onze ontdekkingstochten aangaat. Na Milaan en Keulen zullen andere beurzen ook nog even niet doorgaan. Ook Noord-Italië bezoeken zit er nog even niet in. 

Uiteraard hebben we genoeg bijzondere dingen staan en halen we onze inspiratie uit onze eigen omgeving, internet en de magazines. Maar niets is zo mooi als zien, ruiken en voelen…..

Ben benieuwd wanneer de snoepwinkel weer opengaat….


steven
26-02-2021