Voorjaarstrends 2024 – inspiratie in Keulen

Er hing dit jaar weer een goede “vibe” op de interieurbeurs in Keulen. Ook onze nationale creativiteit was weer ruimschoots te ontdekken bij de Nederlandse merken. We nemen je graag mee langs enkele trends en highlights.

en in de leukste stoffen.Warme kleuren

Wat als eerste opvalt is dat nog meer kleur te zien is, met name ook in de meubels. Dominant was het kleurverloop van rode naar roze en peach tinten. Zowel in bekledingen, lakkleuren op frames, maar ook in wandbekledingen kon je deze kleuren niet ontlopen. Deze worden gecombineerd met de lichte, neutrale kleuren populair zoals taupe en beige. 

Ook opvallend waren de echt krachtige kleuren. Hierbij ga je terug naar je jaren tachtig. Kleuren als koningsblauw en echt rood, die eerder al in Milaan te zien waren ga je langzaam in de collecties meer zien. 

 

Wauw aan de wand 

Panelen of wandbekledingen met structuur gaven een mooi beeld in de stands.  Met reliëf en vaak ook akoestisch. Ze geven diepte en eyecatchers aan je kamer.  Veel natuurlijke structuren, maar ook grafische patronen.  Tevens erg mooi zijn de wandkleden die je wand kunnen verfraaien. 

 

Vriendelijke en comfortabele vormen 

Rondingen waren weer volop te ontdekken in de vormgeving van de meubelen. Vriendelijke vormen en losse comfortabele bekledingen waren wel de kernwoorden op de beurs. 

En stof! Veel stoffen bekledingen, stoere bouclé’s die prettig aanvoelen en uitnodigen om in weg te kruipen. 

 

HET JAAR VAN DE POUF

De pouf is weer terug van weggeweest. Het was een opvallend object wat je dit jaar in heel veel stand tegenkwam. In allerlei leuke vormen, maar ook heel practisch. In hoogte voor bij de zitgroep of bij de eethoek, voorzien van magneetjes om te koppelen.

 

Knipoog naar de jaren ’70 en ‘80

De kleuren, designs en de natuurlijke materialen deed ons ook weer denken aan de jaren ’70 en ’80. Bij sommige fabrikanten was dat overduidelijk omdat ze jubilea modellen uitbrengen. Zo brengt Artifort dit jaar één van hun grootste designklassiekers de F506 loungestoel opnieuw uit. En ook het 60-jarige bestaan van Rolf Benz wordt gevierd met modellen die geïnspireerd zijn op modellen uit hun beginperiode.

Kortom, we hebben weer een prachtig jaar voor de boeg met mooie nieuwe ideeën en materialen. 

Ook nieuwsgierig geworden? Kom naar Zonnemaire en we laten het graag zien en voelen aan je! 


steven
19-01-2024