Daniëlle Orelio

Na 20 jaar docent beeldende vakken is Daniëlle Orelio sinds 1970 als zelfstandig beeldend kunstenaar werkzaam. Haar speciale interesse ligt op het terrein van het conceptuele werk.

Daniëlle Orelio werkt veel in opdracht voor bedrijven, overheid en particulieren.
Informatie en presentaties zijn beschikbaar. In verband met haar achtergrond als lerares kunnen leerlingen informatie over haar werk krijgen.

Onderwerpen van Daniëlle Orelio zijn onder andere in brons:
Bewegende vogels, mensen in de wind, vissen, dierfiguren en mensen worden meestal in opdracht gemaakt.


Uit de media:

Haar man heeft alzheimer, maar van de doeken van Daniëlle Orelio spat het leven af

BURGH-HAAMSTEDE - Daniëlle Orelio (77) had het eigenlijk met kabaal willen vieren. Vorig jaar zat de kunstenaar uit Burgh-Haamstede ‘officieel’ 50 jaar in het vak. Maar corona en haar man met alzheimer trokken een streep door de plannen. Haar beleving van die ziekte legde ze in een serie schilderijen vast.

Ze leefden samen een prachtig leven. Trokken met een Groninger tjalk van galerie naar galerie tot ze zich definitief in Burgh-Haamstede vestigden. Orelio, áltijd scheppend, en haar man Ton die haar in alles steunde. Tot een jaar of 3 geleden de diagnose Alzheimer officieel werd gesteld. Orelio is niet van het flauwe, al is het best ingrijpend. ,,We kunnen zielig gaan doen, maar dat heeft geen enkele zin.” 


Zie ook: www.orelio-art.com