Artemide

In de Milanese voorstad Pregnana Milanese startte Ernesto Gismondi in 1960 met het maken van armaturen onder de naam Artemide. Vanaf het begin zoekt Gismondi samenwerking met ontwerpers en dat blijkt een succesformule.

Italiaans design in verlichting

Enkele Artemide lampen hebben het gehaald om cultobjecten of statussymbolen te worden. Bijvoorbeeld de tafellamp Tolomeo Tavolo en de buitenlamp Tolomeo Terra, waarvan de ontwerpen van Michele de Lucchi en Giancarlo Fassina zijn.

Museumstukken

Artemide lampen zijn ook te vinden in collecties van de internationaal geachte designmusea zoals het Victoria and Albert Museum in Londen of in het Metropolitan Museum in New York.

Duurzaam materiaalgebruik

Artemide gebruikt zowel traditionele materialen als glas, als ook innovatieve materialen als titaan. De Artemide lampen zijn niet alleen geroemd vanwege de hoogwaardige vervaardiging en hun design, maar ook vanwege hun duurzaamheid.

Artemide bij Paauwe

Wie Artemide wil  ontdekken komt naar Zonnemaire.  De Paauwe adviseurs willen de ‘ins en outs’ van deze exclusieve verlichting graag met u delen.