Gordijnstof gemaakt van aangespoeld plastic

Nieuw in de stoffencollectie van onze leverancier De Ploeg zijn de circulaire gordijnstoffen SEA en OCEAN. Deze zijn gemaakt van aangespoeld plastic.

SEA geeft nieuw leven aan plastic zwerfafval dat gedreven vrijwilligers van project U-turn zorgvuldig hebben verzameld op oceaanstranden. Met dat grensverleggende hergebruik helpt De Ploeg wereldwijd stranden schoon te houden en grondstoffen te besparen.

Materiaal met een goed verhaal

Het teruggewonnen afval wordt met een innovatief recyclingprocedé toegevoegd aan het spinproces en verwerkt tot een stevig garen. We combineren dat met zachtere materialen om een gordijnstof met een prettige touch samen te stellen. De natuurlijke, aardse uitstraling van het materiaal maakt het moeilijk te geloven dat er plastic flessen, tassen en visnetten in verwerkt zijn. Dat plastic haast niet vergaat wordt nu van nadeel tot voordeel: het maakt SEA onverslijtbaar en duurzaam.

Verantwoord vakmanschap

Het vakmanschap van De Ploeg garandeert dat SEA-stoffen niet alleen verantwoord zijn maar ook stijlvol en gerieflijk. Ze doen daarin niet onder voor conventionelere materialen. Een bedreiging van het milieu wordt een aanwinst voor het interieur.