Mooi duurzaam; de lampen van Ay Illuminate

Bij het zien van de lampen, zou je niet verwachten dat Ay Illuminate een Nederlands lampenmerk is. Toch is dat zo, maar de ontwerpers laten zich inspireren door de Afrikaanse en Aziatische natuur en cultuur en werken intensief samen met daar gevestigde lokale partijen die de lampen op traditionele wijze vervaardigen.

Het gebruik van natuurlijke, duurzame en handgemaakte materialen staat centraal. Iedere lamp van Ay Illuminate die geproduceerd wordt vertelt zo zijn eigen verhaal en heeft zijn eigen natuurlijke uitstraling. 

In lokale ateliers in landen als Swaziland, Indonesië, China en India, worden natuurlijke materialen als sisal, bamboe en rotan geoogst op het land en ter plekke lokaal verwerkt waarna ze in lokale ateliers worden gebruikt om de bijzondere ontwerpen van Ay Illuminate vorm te geven. 


De meest bekende lampen van Ay Illuminate zijn de Z-modellen. Deze lampen hebben een bamboe frame met daarop een handgeweven katoenen hoes. Maar ook de Twiggy hanglampen en de Bird's Nest lampen zie je met regelmaat in de woonbladen en zijn ook populair in onze showroom.

De lampen van AY Illuminate zijn dus niet zomaar lampen, maar voegen daadwerkelijk iets toe aan uw interieur.