Basisonderhoud

Basisonderhoud is het stofzuigen en afnemen van de meubelen. Stofzuigen zorgt dat zanddeeltjes op de bekleding of vloer niet als schuurpapier gaan werken. Afnemen met een vochtige doek (kies altijd voor kalkvrij water) voorkomt vervuiling en voorkomt uitdroging. Hout- of lakdelen altijd met een droge doek nawrijven. Daarnaast is bescherming tegen grote temperatuursverschillen, grote vochtigheidsverschillen en veel daglicht ook een belangrijke factor in het behoud van uw meubelen.

Onderhoud van leren meubels

Leer is een duurzaam product en wordt steeds mooier, maar heeft ook haar onderhoud nodig. Elke leersoort is uniek en heeft een ander onderhoudsbehoefte. LKC is de specialist in onderhoudsproducten voor designmeubels en werkt samen met meubelfabrikanten en looierijen. Op de LCK website kunt u eenvoudig per meubelmerk het onderhoudsadvies raadplegen en de benodigde onderhoudsmiddelen bestellen voor uw type leer. Mocht u vragen hebben over uw leersoort; dan horen wij het uiteraard graag van u. 

Onderhoud van stoffen meubels, stoffering en tapijt

Meubelstoffen zijn er in vele soorten en samenstellingen. Elk type heeft zo zijn eigen onderhoudsbehoefte. Op de website van James kunt u per toepassingsgebied en evt. per meubelmerk het onderhoudsadvies per stofsoort vinden evenals de reinigingsproducten. Op deze site vindt u ook een vlekkenwijzer zodat u de juiste stappen kunt doen bij eventuele vlekken/ongelukken. Een James starterset is sowieso een aanrader om in huis te hebben.

Onderhoud van vloeren

Houten vloeren: Voor houten vloeren is regelmatig reinigen van stof/vuil en een constante/goede luchtvochtigheid van belang. Ieder type vloer behoeft ander onderhoud en bijpassend onderhoudsproduct.
Deze kunt u bij ons verkrijgen. Onze vloerenspecialisten kunnen nagaan welke type vloer u bij ons gekocht heeft en welk product daarbij aanbevolen wordt.

PVC: Voor dagelijks onderhoud volstaat stofzuigen met een zacht mondstuk en dweilen met de aanbevolen reiningingsproducten. Afhankelijk van het merk van uw vloer adviseren wij het reinigingsproduct.
Heeft u een pvc vloer van Moduleo, dan kunt u direct terecht op de website van James voor het juiste onderhoudsproduct.

Tapijt: Regelmatig stofzuigen van tapijt is basisonderhoud wat zorgt dat zanddeeltjes niet als schuurpapier gaan werken op uw tapijt. Op de website van James kunt u per tapijt kijken wat u qua onderhoud of vlekbehandeling kunt toepassen.
Hier kunt u zelfs een persoonlijk onderhoudsadvies downloaden. Een James starterset is sowieso een aanrader om in huis te hebben.

Onderhoud van houten meubelen

Houten meubelen zijn er in veel soorten. Algemeen geldt:  Afstoffen is een belangrijke factor in het onderhoud. Vloeistoffen altijd direct verwijderen. Daarnaast is een constante/goede luchtvochtigheid erg belangrijk voor houten meubelen.

Voor periodiek onderhoud is belangrijk wat de afwerking van het hout is. Hierbij kunt u denken aan lak, olie, wax en zepen. Ieder van deze producten heeft zijn eigen onderhoud nodig.
Kijk welke afwerking u heeft en gebruik het geadviseerde product. Heeft u vragen over de afwerking van uw product; neem dan contact met ons op. Ook kunnen wij voor de geschikte onderhoudsproducten voor uw eigen meubel zorgen

Beschermingsproducten

Om uw vloer te beschermen is het van belang dat uw meubelpoten de juiste de dop, glijder of wieltje hebben. Zo kunt u zorgeloos uw meubelen gebruiken en schuiven uw stoelen makkelijk en geluidloos en beschermt u uw vloer. Op de website van Floorfriendly vindt u met behulp van de keuzehulp in enkele stappen het juiste product voor uw meubel.

Heeft u andere vragen m.b.t. het onderhoud van uw aankoop? Neem contact op met onze service-afdeling: service@interieur-paauwe.nl

 

 

 

INSPIRATIE MAKERS

Bij Interieur Paauwe kunt u vele werelden ontdekken om in te wonen. Altijd anders, altijd verrassend, altijd individueel en altijd verbazingwekkend. Bij ons vindt u uw persoonlijke woonwereld, om precies zo te leven, zoals u zich voelt.