Rolf Benz

In 1964 vestigde de jonge meubelstoffeerder Rolf Benz zijn bedrijf in het stadje Nagold in het Zwarte Woud. Rolf Benz brak met de traditionele brave opstelling van een bank, twee fauteuils tegenover elkaar en een salontafel. Met zijn flexibele elementen kon men eindeloos combineren en dat alles in een strak en tijdloos design.

Streven naar de perfecte bank

Al meer dan 50 jaar werken de meubelmakers, ontwerpers, ingenieurs en stoffeerders van Rolf Benz aan het perfectioneren van de modellen en werken continu aan de ontwikkeling van constructie, stoffering en bekledingen. Het resultaat hiervan zijn banken, fauteuils, hoekbanken, eetkamerstoelen van een unieke kwaliteit met een buitengewoon lange levensduur.

 

Rolf Benz design klassiekers

De in 2014 geïntroduceerde Rolf Benz Nova is een klassieker in wording.  Door de vele verstelmogelijkheden kun je op deze bank liggen, zitten, loungen, chillen en slapen.
Als hommage aan de design klassieker Addiform, is de vormgeving van Rolf Benz 50 gebaseerd op dit designicoon uit 1964. De innovatieve relaxfunctie, het uitstekende zitcomfort en de vele ruimtelijke mogelijkheden maken van de Rolf Benz 50 een hoogwaardig en uniek meubelstuk.

 

Rolf Benz by Interieur Paauwe

Wie Rolf Benz uitgebreid wilt ontdekken komt naar Interieur Paauwe . In onze  showroom zijn de Rolf Benz banken, fauteuils en eetkamerstoelen te zien en te voelen.  Onze adviseurs willen  de ‘ins en outs’ van de Rolf Benz collectie graag met u delen.