Buitenleven; in de tuin of op je balkon

De zomer komt eraan. Dat betekent dat we na een dag werken, buiten eten en nog tot 's avonds laat buiten zitten. En we willen buiten net zo comfortabel zitten als binnen. Daarom onderstaande tips om het buitenleven zo aangenaam mogelijk te maken.

Tip 1: Geknoopt outdoor vloerkleed

De kleuren die je binnen gebruikt, kun je ook laten terugkomen in de accessoires buiten, of bijvoorbeeld in het vloerkleed voor buiten. Een buitencarpet is heerlijk zacht en aangenaam aan je voeten en het haalt de kou van je terras. Helemaal van nu zijn stoere grof geknoopte vloerkleden die natuurlijk weerbestendig zijn. De kleden uit de Patio collectie van Jab zijn handgeknoopt en in vele trendy kleuren verkrijgbaar.

Tip 2: Ronde vormen

Net als binnen zien we steeds meer ronde vormen buiten. Een ronde of ovale tafel geeft een mooi contrast in een strakke tuin. Doordat je dichter bij elkaar zit, creëert een ronde tafel ook meer gezelligheid. Tafelbladen in marmerlook zijn helemaal in, niet van echt natuursteen maar van praktisch keramiek, zie bijvoorbeeld de Fizz collectie van Joli.

Tip 3: Vlechtwerk

Enkele jaren geleden was Borek één van de voorlopers met hun 'rope' buitenmeubelen. Dit jaar zien we steeds meer gebruik van opvallende patronen en vlechtwerk in de rope buitenmeubelen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Anna stoelen van Max & Luuk.

Mooi, maar ook praktisch; rope is onderhoudsvriendelijk, weerbestendig, kleurvast en snel droog na een regenbuitje.

Tip 4: Verlichting

Verlichting is meer dan licht en mag opvallend zijn en een glimlach op je gezicht toveren. Fatboy heeft een uitgebreide collectie van opvallende (buiten)verlichting, oplaadbaar en omdat het LED betreft doe je er lekker lang mee. Vincent Sheppard komt dit jaar met 'Light my table' een sfeermaker die je tafel voorziet van een dakje van licht.

Tip 5: Uit de zon

Een overkapping zorgt ervoor dat je nog vaker en langer buiten kunt zitten. Steeds meer zien we semipermanente oplossingen met doek. Zo heeft Umbrosa schaduwdoeken die, gespannen aan palen, zowel een klein als groot terras kunnen overkappen. Nieuw dit jaar van Harol is een moderne superslanke pergola overkapping. EnLuxaflex heeft haar zonweringscollectie nog verder uitgebreid met trendy kleuren voor de verschillende doeken.

Laatste tip

Nog een extra tip in dit blog. In aanloop naar de zomer is er veel berichtgeving over de opkomst van de (steek)mug in ons land. Denk dus aan de aanschaf van horren. Maar een hor hoeft niet alleen praktisch te zijn. Luxaflex horren bieden vele kleur-, structuur- en dessinmogelijkheden in zowel het gaas als het profiel van de hor. Een hor kan dus ook stijlvol zijn!

Wij wensen u een fijne lange zomer met vele mooie momenten in uw tuin, op uw terras of balkon!


steven
03-05-2019