Wat is jouw perfecte eetkamertafel?

De eetkamertafel is het hart van je huis. Hier ontbijt je, drink je een kop koffie, lees je de krant, eet je je boterhammen, doe je spelletjes met de kinderen, borrel je en tafel je lekker lang na als afsluiting van een heerlijk diner.

Een eetkamertafel is dus het meest multifunctionele meubel in je huis. Welke functies jouw tafel moet bieden, is dus heel persoonlijk en sterk afhankelijk van je gezinssituatie.

Onverwoestbaar

Heb je kleine kinderen die graag kleuren of knutselen aan de eetkamertafel? Dan is een keramisch tafelblad uiterst praktisch. Zo'n blad is 'onverwoestbaar' en dus bestand tegen het 'geweld' van opgroeiende kinderen.

Vergrootbaar

Zijn je kinderen al wat groter en nemen ze regelmatig vrienden mee om te blijven eten? Dan is een tafel die te vergroten is, door eenvoudig het blad uit te schuiven, een ideale oplossing. De moderne mechanische systemen werken uiterst soepel, ook bij wat zwaardere tafelbladen van bijvoorbeeld natuursteen.

Rond

Eet of borrel je regelmatig met gasten? Kies dan eens voor een ronde tafel. Dan blijft de conversatie centraal en houd je contact met alle tafelgenoten. 

Low Dining

De trend van dit moment Is 'low dining'. De lage zit is uiterst comfortabel en is een soort mix van loungen en zitten, ideaal voor lange avonden.

Eetkamerbank

De eetkamerbank is een blijvertje. Een dergelijke bank is ruimtebesparend. Daarnaast mag de bank best iets langer zijn dan de tafel, wat naast een speels effect ook een extra zitplek oplevert. Het type tafelonderstel is wel een aandachtspunt, met een sokkelpoot is de instap naar de bank het gemakkelijkst.

Zo veel smaken, zo veel tafels

Wanneer het duidelijk is, wat je allemaal aan tafel wilt doen, dan komen smaak en stijl om de hoek kijken. Vind je een strak tafelblad mooi of heb je liever een stoer, doorleefd tafelblad met groeven? En qua materialen? Eikenhout, notenhout, keramiek of natuursteen? Zo veel smaken, zo veel tafels heeft Interieur Paauwe.

Meer inspiratie?

Bezoek dan ons Pinterest-bord 'Eetkamers om lekker lang te tafelen' of breng een bezoek aan onze showroom.


erwin
04-09-2020