Janua

Janua is een relatief jong meubelmerk gevestigd in het zuiden van Duitsland. Opgericht in 2005 door 'design talent' Christian Seisenberger, die al op jonge leeftijd zijn enthousiasme voor het werken met natuurlijke materialen ontdekte in de timmerwerkplaats van zijn grootvader. Die liefde voor natuurlijke materialen, vakmanschap en creativiteit zitten in het DNA van Janua.

Meubelen met karakter

Janua meubels zijn meer dan alleen gebruiksvoorwerpen - het zijn meubelstukken met karakter. Janua meubels die imponeren met hun unieke veelzijdigheid, functionaliteit en duurzaamheid. De op maat gemaakte meubels combineren pure elegantie met hoogwaardige materialen: Hoge kwaliteit massief hout, zoals eiken, noten of iepenhout worden gecombineerd met het fijnste leder, natuursteen en metalen zoals ruw staal of aluminium.

 

Samenwerking met Stefan Knopp

Voor Janua maakt kunstenaar Stefan Knopp tafelbladen die hij op een unieke manier behandelt. Afkomstig van honderden jaren ouden eiken, worden de bladen geschaafd, voorzien van structuur met een kettingzaag, gebrand, geborsteld en op kleur gebracht met een harsolie. Het resultaat zijn prachtige tafelbladen die het verhaal van de honderden jaren oude eik vertellen.

 

Janua bij Interieur Paauwe

Wie de producten van Janua wilt ontdekken, komt naar Interieur Paauwe. In onze showroom zijn de tafels te zien en te voelen. Onze adviseurs willen de ‘ins en outs’ van de Janua collectie graag met u delen.