Linteloo

Linteloo is in 1993 opgericht door Jan te Lintelo. Het was de tijd van het minimalisme; strakke interieurs met vaak een gebrek aan comfort. Te Lintelo ging daar tegen in met zijn comfortabele ‘Easy Living’ bank. Deze bank werd een groot succes en was het begin van een trendbreuk in modern wonen.

Tijdloos comfort

Ruim twee decennia later staat Linteloo nog steeds voor tijdloos comfort. 'Ik promoot het leven op een bank,' zegt Te Lintelo. 'Je moet kunnen léven op een bank, met kinderen, met geliefden… je moet er alleen op kunnen ontspannen.'

 

Linteloo Design Klassiekers

Linteloo is internationaal ook een groot succes en werkt samen met gerenommeerde ontwerpers. Interieurarchitect Henk Vos ontwierp voor Linteloo de VNU tafel, een robuuste, houten, haast archetypische tafel die niet aan te slepen was en vanwege de populariteit één van de meest gekopieerde tafels ter wereld moet zijn. Zijn zoon Roderick Vos, vanaf het prille begin een van de vaste designers van Linteloo, creëerde Low tide, een solide houten salontafel met op het blad de structuren van de eb zoals Vos die had waargenomen 'aan het prachtige strand van de badplaats Knokke'. Paola Navone vulde de collectie aan met onder meer haar hoezenbank van mooie stoffen en robuuste stiksels; Niels Bendtsen oogde internationaal lof met Lobby, een anderhalfzitter met hoge rugleuning, en met Plaza, de meest minimalistische bank uit de Linteloo-collectie.

 

Linteloo by Interieur Paauwe

Wie Linteloo uitgebreid wilt ontdekken komt naar Interieur Paauwe. In onze  showroom zijn de Linteloo banken, fauteuils en tafels te zien en te voelen.  Onze adviseurs willen  de ‘ins en outs’ van de Linteloo collectie graag met u delen.