Riva 1920

Al sinds 1920 maakt het Italiaanse familiebedrijf Riva 1920 massief houten meubelen. In de bijna 100 jaar tellende historie van het bedrijf is er veel veranderd maar de liefde voor het vak en de natuurlijke materialen zijn gebleven.

Topdesign meets vakmanschap

De beste ontwerpers ter wereld werken voor Riva 1920, klinkende namen als Pininfarina, Arbizzoni en Terry Dawn. Ongeacht het design zijn de meubelen herkenbaar als Italiaans vakmanschap.  

Duurzaam

De massief houten meubelen worden nog steeds met de hand gemaakt met respect voor de natuur. Zo wordt alleen hoogwaardig duurzaam hout, voorzien van FSC keurmerk, gebruikt.

Riva 1920 klassiekers

Riva 1920 is bekend om haar massief houten eettafels en boekenkasten. Maar Riva 1920 biedt ook dressoirs, stoelen, vitrinekasten, wijnkasten, fauteuils etc.

Kauri

Bijzonder binnen het productgamma van Riva1920 zijn de Kauri producten. De Kauri boom is een conifeerachtige en behoort tot de grootste bomen ter wereld. Pas na 800 jaar zijn de bomen volgroeid. Kauri bossen zijn beschermd en alleen nog te vinden op het noordelijke gedeelte van het Noordereiland in Nieuw Zeeland.
Zo'n 50.000 jaar geleden zijn de meeste Kauri bomen overspoeld met modder, zand en water. Daardoor zijn ze goed geconserveerd gebleven.
Riva 1920 graaft de bomen op uit de moerassen. De stamomtrek is vaak groter dan 10 meter en dit deel gebruikt Riva 1920 om er tafelbladen van te maken. Daarbij streeft men er naar zoveel mogelijk de originele vormen te behouden. Elk tafelblad is uniek en heeft zijn eigen verhaal.

Riva 1920 bij Interieur Paauwe

Wie Riva 1920 uitgebreid wilt ontdekken komt naar Interieur Paauwe . In onze  showroom zijn o.a. de Riva 1920 eettafels, boekenkasten  en wijnkasten te zien en te voelen.  Onze adviseurs willen  de ‘ins en outs’ van de Riva 1920 collectie graag met u delen.