Vincent Sheppard

De indoor en outdoor meubelen van Vincent Sheppard kenmerken zich door vakmanschap, comfort en duurzame kwaliteit.

Lloyd Loom meubelen

Vincent Sheppard is wereldwijd marktleider in de productie van 'Lloyd Loom' meubelen. Deze techniek werd in 1917 bedacht door de Amerikaanse fabrikant van kinderwagens en -koetsjes Marshall Burns Lloyd. 
Vanwege de eerste wereldoorlog kreeg hij te maken met een tekort aan rotan en bedacht een nieuwe techniek waarbij papier rond een dunne metaaldraad wordt gewikkeld om vervolgens op een weefgetouw tot grote vellen gewoven papierdraad te worden verweven. Het resultaat was een nieuw materiaal dat steviger, maar ook zachter en dus comfortabeler aanvoelt dan rotan. Hij doopte zijn uitvinding de 'Lloyd Loom' techniek.

In de daaropvolgende jaren worden 'Lloyd Loom' meubelen erg populair; tot het moment dat de fabriek in 1940 door een bombardement met de grond gelijk werd gemaakt.

 

Wederopstanding door Vincent Sheppard

In 1992 pikt het Belgische bedrijf Vincent Sheppard de draad weer op en vestigt een importhandel in Lloyd Loom meubilair. Ze slagen er in om nieuw leven te blazen in de techniek en ontwikkelen een aantrekkelijke en moderne meubelcollectie. Drie jaar later opent Vincent Sheppard  een eigen fabriek in Cirebon, Indonesië, een regio die bekend staat om haar traditie in weeftechnieken en het bewerken van rotan. Het bedrijf beperkt zich op die manier niet langer tot het designproces, maar controleert nu het volledige productieproces.

 

Outdoor collectie

Naast meubelen voor binnenshuis produceert Vincent Sheppard ook een 'all weather' meubelcollectie. Door een sterk toenemende vraag naar duurzame en kwalitatieve outdoor meubelen, bestand tegen alle weersomstandigheden, besluit het bedrijf enkele van haar meest iconische designs te vertalen naar synthetische modellen. Deze meubelen kunnen gerust het hele jaar buiten blijven staan.

 

Vincent Sheppard bouwt voort op een rijke geschiedenis en waardevolle expertise om unieke en tijdloze designs te blijven bieden die een leven lang mee gaan. Naast het welbekende Lloyd Loom weefsel, gebruikt Vincent Sheppard ook andere materialen die passen binnen hun DNA van vakmanschap, kwaliteit en uniek design. Vaak gebruikte materialen zijn rotan, eik, berk en teak hout, in combinatie met metaal en aluminium.

 

Vincent Sheppard bij Paauwe

Wie de Lloyd Loom meubelen van Vincent Sheppard wilt ontdekken, komt naar Interieur Paauwe. In onze showroom zijn de binnen- en buitenmeubelen te zien en te voelen. Onze adviseurs willen de ‘ins en outs’ van de Vincent Sheppard collectie graag met u delen.